Tražimo volontere/ke!

Naša udruga okuplja LGBTIQ* parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji. Prvi put okupili smo se 2011. kao grupa psihosocijalne podrške koju je organizirala udruga Zagreb Pride pod vodstvom psihologinja Iskre Pejić i Matee Popov.

Nakon završetka dva ciklusa grupe podrške, polaznici/e grupe nastavili/e su se sastajati i družiti kao neformalna građanska inicijativa – osnovan je forum, pokrenuta je web stranica, 2017. godine registrirana je udruga, a naše aktivnosti i druženja redovito se organiziraju i dalje.

Nakon službene registracije količina aktivnosti udruge se naglo i iznenadno povećala. Slikovnica “Moja dugina obitelj” privukla je nevjerojatnu pozornost na svjetskoj razini, u hrvatskom Saboru dugine obitelji i obiteljski život LGBTI osoba česti su predmet rasprave, po prvi put smo organizirali izložbu fotografija sa sklapanja životnih partnerstava “Sva naša vjenčanja”, te organiziramo niz edukacija o LGBTI temama, druženja, predstavljanja Duginih obitelji za razne udruge, institucije, užu i širu javnost i tako dalje.


Broj aktivnosti povećava se iz godine u godinu, i svaka volonterska pomoć je dobrodošla!


Bez obzira na vaše prethodno iskustvo, svaka osoba koja želi sudjelovati i pomoći nam u planiranju, organizaciji i realizaciji naših aktivnosti je dobrodošla. Mogućnosti priključivanja su višestruke, i možete sudjelovati u radu jednog ili više od naših timova ili područja aktivnosti:

  • Društvene aktivnosti – druženja i okupljanja duginih obitelji
  • Organizacija javnih događanja
  • Društvene mreže i objave na webu
  • Osmišljavanje i provedba internih i javnih edukacija
  • Istraživačke aktivnosti
  • Zagovarački tim
  • Projektni tim
  • Pravni tim i pravno savjetovanje

Kako bi se prijavili za volontiranje u udruzi Dugine obitelji, molimo vas da ispunite prijavnicu koju možete pronaći OVDJE.

Dugine obitelji organiziraju redovita mjesečna druženja o kojima se možete informirati putem naših društvenih mreža, koja su otvorena za sve zainteresirane volontere/ke i na kojima možemo se također uživo dogovoriti o idućim koracima i razini angažmana.


Hvala vam puno na interesu, veselimo se vašim prijavama!

(I slobodno podijelite informacije o mogućnostima volontiranja drugim osobama za koje mislite da bi mogle biti zainteresirane!)