Tražimo volontere/ke!

Naša udruga okuplja LGBTIQ* parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji. Prvi put okupili smo se 2011. kao grupa psihosocijalne podrške koju je organizirala udruga Zagreb Pride pod vodstvom psihologinja Iskre Pejić i Matee Popov.

Nakon završetka dva ciklusa grupe podrške, polaznici/e grupe nastavili/e su se sastajati i družiti kao neformalna građanska inicijativa – osnovan je forum, pokrenuta je web stranica, 2017. godine registrirana je udruga, a naše aktivnosti i druženja redovito se organiziraju i dalje.

2018. godina bila nam je prilično izazovna. Slikovnica “Moja dugina obitelj” privukla je nevjerojatnu pozornost na svjetskoj razini, u hrvatskom Saboru dugine obitelji i obiteljski život LGBTI osoba bili su česti predmet rasprave, po prvi put smo organizirali izložbu fotografija sa sklapanja životnih partnerstava “Sva naša vjenčanja”, te smo organizirali niz edukacija o LGBTI temama, druženja, predstavljanja Duginih obitelji za razne udruge, institucije, užu i širu javnost i tako dalje.


U 2019. godini planiramo još više aktivnosti, za koje će nam trebati volonterska pomoć!


Bez obzira na vaše prethodno iskustvo, svaka osoba koja želi sudjelovati i pomoći nam u planiranju, organizaciji i realizaciji naših aktivnosti je dobrodošla. Mogućnosti priključivanja su višestruke, i možete sudjelovati u radu jednog ili više od naših timova ili područja aktivnosti:

  • Društvene aktivnosti – druženja i okupljanja duginih obitelji
  • Organizacija javnih događanja
  • Društvene mreže i objave na webu
  • Osmišljavanje i provedba internih i javnih edukacija
  • Istraživačke aktivnosti
  • Zagovarački tim
  • Projektni tim
  • Pravni tim i pravno savjetovanje

Kako bi se prijavili za volontiranje u udruzi Dugine obitelji, molimo vas da ispunite prijavnicu koju možete pronaći OVDJE. Početkom veljače održat ćemo sastanak za sve zainteresirane volontere/ke i dogovorit se o idućim koracima.


Hvala vam puno na interesu, veselimo se vašim prijavama!

(I slobodno podijelite dalje poziv za volontere/ke!)