Grupni programi i radionice

Udruga Dugine obitelji nastala je 2011. godine iz Grupe podrške za LGBTIQ roditelje i one koji to žele postati. Od tada smo proveli 4 ciklusa grupa podrške za LGBTIQ roditelje, četiri dodatna tematska ciklusa grupa podrške na temama autanja i usamljenosti, te niz peer grupa podrške (za studente/ice) Qrug koju u suradnji s Duginim obiteljima organizirale članice udruge Za Pravo s Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Trenutno provodimo cikluse grupa podrške za LGBT+ osobe starije od 30 godina.

Ako si zainteresiran/a za sudjelovanje u gurpama podrške koje organiziraju Dugine obitelji možeš nam se javiti e-mailom: info.dugineobitelji@gmail.com, a mi ćemo te obavijestiti u trenutku kada krene oformljavanje nove grupe.  Informacije o novim ciklusima grupa podrške možeš također pronaći na našim društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu.


O nama

Matea Popov rođena je 1989. godine u Splitu. Nakon srednje škole seli se u Zagreb na studij psihologije pri Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U Zagrebu se uključuje u aktivizam, prvo za besplatno obrazovanje (tkz. Blokada), a nedugo nakon se priključuje Zagreb Prideu gdje započinje rad na području LGBTIQ+ aktivizma. 

Aktivistička i psihološka karijera sudaraju se i spajaju 2013. godine u radu na kojemu diplomira – „Roditeljsko prihvaćanje djeteta kao lezbijke ili geja“. Po završetku fakulteta Matea nastavlja svoje obrazovanje u području Gestalt psihoterapije u Gestalt centru Homa gdje započinje svoju izobrazbu za psihoterapeutkinju.

Matea je danas diplomirana Gestalt psihoterapeutkinja, a u svakodnevnom radu se bavi psihološkim savjetovanjem, posebice LGBTIQ osoba, grupnim radom te različitim edukacijskim programima.

Većinu slobodnog vremena Matea provodi u različitim sportskim aktivnostima, a posebice voli one na otvorenom.