Dugine obitelji organiziraju radionicu povodom Mjeseca vidljivosti biseksualnih osoba

Svake godine diljem svijeta, rujan se obilježava kao “Bisexual Visibility Month” ili Mjesec vidljivosti biseksualnih osoba, kako bi se naglasila važnost prepoznavanja i podrške biseksualnoj zajednici. U skladu s tim, 30. rujna organiziramo radionicu naslova “Seksualnost i Rodni Identitet: Više Od Jedne Dimenzije” kao doprinos podizanju svijesti o složenim aspektima seksualnosti i rodnog identiteta te kako bi promicali razumijevanje i inkluzivnost za sve, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet. Pridružite nam se kako bismo zajedno podržali raznolikost i otvorili dijalog o ovim važnim temama!
🏳️‍🌈📆🌈

Tijekom radionice istražit ćemo složene aspekte seksualnosti i rodnog identiteta, razgovarati o razumijevanju ovih tema kao spektruma, te naglasiti važnost razlikovanja između njih. Radionicu organiziramo s ciljem poticanja o dubljem razmišljanju o vlastitoj seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu, te razbijanja predrasuda i stereotipa često vezanih za LGBTIQ+ osobe, a posebice osobe koje osjećaju biseksualnu romantičnu i/ili seksualnu privlačnost prema drugima.
🏳️‍🌈📚🌈

Također, tijekom radionice razjasnit ćemo razlike između biološkog spola, rodnog identiteta, rodnog izražavanja i osjećaja privlačnosti, pomažući u boljem razumijevanju tih ključnih pojmova. Razmišljanje o važnosti prepoznavanja različitih komponenata rodnog identiteta i seksualnosti doprinosi stvaranju inkluzivnijeg društva, kao i stvaranju otvorenog dijaloga o seksualnosti i rodnom identitetu.
📚🏳️‍🌈✨

Radionica je otvorena za sve zainteresirane osobe; bez obzira identificirate li se kao hetero ili LGBQ+, trans ili cis! Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili ove važne teme i podržali raznolikost u našem društvu.
🌈💬🗣️

Za sudjelovanje na radionici OBAVEZNA je prijava – možete se prijaviti porukom u inbox na društvenim mrežama Duginih obitelji (FB ili IG) ili putem maila info.dugineobitelji@gmail.com

Ukoliko imate pitanja vezanih za radionicu, slobodno nam se javite – veselimo se vašem dolasku!
🌍🤝🌈


Radionica je omogućena kroz projekt “Moja dugina obitelj”. Projekt “Moja dugina obitelj” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Više o projektu možete pronaći ovdje.