Index.hr: “Batarelo se jako uzrujao zbog današnje povijesne presude o gej parovima”

NAKON prošlogodišnjih presuda u kojima je potvrđeno da životni partneri mogu pristupiti procjeni za udomiteljstvo, danas je iz udruge Dugine obitelji službeno potvrđeno da životni partneri mogu pristupiti procjeni da postanu posvojitelji.

Kako stoji u priopćenju, nakon pet godina pravnih bitki Upravni sud u Zagrebu krajem travnja je u slučaju Mladena Kožića i Ive Šegote presudio da oni ne smiju biti diskriminirani u postupku procjene za posvojenje zbog toga što su sklopili životno partnerstvo.

“Ova povijesna presuda otvara vrata svim gej i lezbijskim parovima u Hrvatskoj koji žele postati posvojitelji i potvrđuje da životni partneri moraju u svim postupcima imati jednaka prava kao i bračni drugovi”, kažu iz Udruge.

Aladrović, u čijem je resoru obitelj i socijalna politika, nije želio komentirati presudu, istaknuvši da se još uvijek radi o nepravomoćnoj presudi.

“Presudu smo u Ministarstvu vidjeli ovog tjedna, još analiziramo efekte i pravne mogućnosti same presude”, kazao je Aladrović.

Batarelo: NE, ne možete dobiti djecu

Vice John Batarelo, osnivač ultrakatoličke udruge Vigilare, danas je na Facebooku reagirao na vijest o presudi. Najavio je da će udruga pokrenuti akciju protiv odluke suda te da će stvarati pritisak “slabašnim političarima”.

Njegov status prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

“Ljudi… radi se o djeci, zašto im to radimo? Zašto dozvoljavamo ovakve nebuloze i sablazni?

Obojena predstava

Danas me nazvao jedan novinar da mu prokomentiram ovu, navodnu, odluku Upravnog suda u kojoj je (nepravomoćno) presudio da homoseksualci ‘ne smiju biti diskriminirani u postupku procjene za posvojenje zbog toga što su sklopili životno partnerstvo’.

Drugim riječima, istospolni parovi, teoretski, mogu ‘dobiti’ djecu iz doma na udomljavanje, iako, Ministarstvo socijalne skrbi (Aladrović) još uvijek može uložiti žalbu protiv ovakve presude…

Medijsko pumpanje, kakvo ‘suprotno’ stajalište?

I sada novinar kaže da im treba netko sa ‘suprotnog’ stajališta! Prvo, ovo danas je namještena predstava, u kojoj bismo mi trebali dobiti 10 sekundi vremena, da nas izrežu i da izgledamo kao nekakvi ‘freakovi’ i ‘netolerantna’ manjina. Dakle, dobili bismo 10 sekundi da obranimo ono što postoji oduvijek, dok ovi drugi dobiju vremena koliko god žele za svoje društvene eksperimente (s djecom)!?!

Samo sam odgovorio da mi, tj. ogromna većina Hrvata, bez obzira na politička, vjerska ili svjetonazorska gledišta, nismo na ‘suprotnoj’ strani niti smo ‘freakovi’, nego smo većina koja dobro zna da iskustvo od pamtivijeka pokazuje da je najbolje mjesto za dijete s mamom i tatom, kao i da već traumatizirana djeca iz domova ne smiju biti pokusni kunići za igre i eksperimente nekih odraslih ljudi.

Drugo, ne želimo biti dio njihove namještene predstave. Mi ćemo reagirati u svoje vrijeme i po svojim pravilima.

Nemojte šutjeti!!!

Znam da ovo nije samo stav Vigilare-a i moj stav i molim šutljivu većinu da više ne šuti i da pomognemo djeci koja sama sebi ne mogu pomoći. Vigilare će zasigurno pokrenuti akciju za prava djece… i pritisak na naše slabašne političare…

Moja izjava na sve ovo?

Sramota. A svi vi ‘simpa’ likovi u ‘simpa’ udrugama, sramite se što gradite svoju političku agendu na leđima jadne i traumatizirane djece, koja samo žele obitelj u kojoj su mama, tata i oni.

Zašto bismo mi ulazili u obojene igre i nasilnu izmjenu društvenih i moralnih normi jedne civilizacije. Moje i naše pravo je reći: NE, ne možete dobiti djecu. Ostavite ih na miru!

Poziv na obraćenje

A kao katolik, pozivam vas da se ostavite ovakvih prljavih rabota i da se sjetite da ćemo, zasigurno, svi umrijeti te da ćemo svi doći na sud pred Isusa Krista, jedinog Boga – i onda ćete odgovarati za ovakve strahote. Obratite se dok još možete.

Plenković – Aladrović sada na potezu…

Za kraj jedno pitanje za Plenkovića i njegovog ministra Aladrovića. Što ćete sada napraviti, odnosno, hoćete li se ponašati politički korektno ili ćete biti muškarci i barem malo državnici te uzeti u obzir dugoročnu dobrobit traumatizirane djece?

Dajte, bar jednom, zauzmite stav većine i učinite ono za što znate da je dobro i pravedno”, piše Batarelo.

Izvor (fotografija i tekst): https://www.index.hr/vijesti/clanak/batarelo-se-jako-uzrujao-zbog-danasnje-povijesne-presude-o-gej-parovima/2273945.aspx