Prijavite se na ciklus radionica Duginih obitelji: “Moj prostor autanja”!

Autanje je proces koji zapravo nikada ne završava i samim time je važna i stalno prisutna tema životnog iskustva svih LGBT osoba. Možda ste aut mami, ali ne i tati, možda ne znate kako se autati na poslu, tjeskobni ste kada se želite primiti za ruku s partnerom ili partnericom na ulici, možda ne znate kako se autati nećakinji, ili kako na dejtu reći da ste trans, a možda ne znate kako se postaviti kada vas netko kom jeste aut, isključuje ili ignorira – primjera je bezbroj.

Baš zbog svega ovoga, Dugine obitelji ponavljaju jedan poseban program! Ciklus radionica „Moj prostor autanja“ već je održan tijekom jeseni/zime 2020. godine i to vrlo uspješno te nam je baš lijepo vidjeti kako se tadašnja grupa povezala i proširila svoj prostor autanja prema vlastitim ciljevima.

„Moj prostor autanja“ se sastoji od devet radionica i jednog naknadnog susreta praćenja za zatvorenu grupu ljudi. Kroz ciklus ćemo raditi na ciljevima povezanima s autanjem koje vi sami postavite, razvijat ćemo vlastite vještine autanja i širiti vlastiti osobni prostor autanja. Učit ćemo kako biti otvoreniji vezano za svoj LGBT identitet. Bavit ćemo se vlastitim mislima, osjećajima i ponašanjima povezanima s autanjem, učit ćemo rješavati probleme, izlagati se u situacijama autanja, testirati svoja uvjerenja i biti asertivniji. Program je besplatan za polaznike_ce!

Ako ti sve ovo zvuči zanimljivo i korisno, veselimo se tvojoj prijavi!

U slučaju većeg broja prijava ili potrebe da zajedno bolje procijenimo može li ti program koristiti, možda ćemo dogovoriti i individualne razgovore prije početka ciklusa.

Za prijavu je potrebno ispuniti upitnik na sljedećem linku i to najkasnije do 23.09. u ponoć:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddXPvric5MlpuYsuEyxdnC-XlsLlSIGfZVnt0c53ww6UGX7w/viewform

Na kraju, još malo informacija o samom programu:

  • Struktura i veličina grupe: 8 do 12 punoljetnih LGBT osoba
  • Gdje: Prostor Duginih obitelji, Ul. Augusta Šenoe 26
  • Termini susreta: 9 susreta četvrtkom od 19.00-20.30, i to – 06.10., 13.10., 20.10., 27.10., 03.11., 10.11., 24.11., 01.12., 08.12. Susret praćenja je planiran za siječanj/veljaču 2023. godine a točan termin dogovorit ćemo zajedno.
  • Voditeljice: Matea Popov, mag. psihologije, Marina Milković, mag. psihologije i dr. sc. Marina Štambuk, psihologinja
  • Ako imaš neka pitanja o programu, slobodno nam se javi na kontakt mail udruge Duginih obitelji ili na mailove marinamilkovic8@gmail.com i mstambuk.agr@gmail.com.

Radionice su omogućene kroz projekt “Moja dugina obitelj”. Projekt “Moja dugina obitelj” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Više o projektu možete pronaći ovdje.