Radionica “Obrazovanje za različitost: više od binarnosti”

U sklopu Tjedna globalnog obrazovanja s fokusom na temu mira i okoliša (Peace & Planet), nastavljamo s našim misijom edukacije i podrške LGBTIQ zajednici. Tijekom ovog važnog tjedna pod motom “Mir za planet. Planet mira.”, pridružite nam se na našoj radionici koja će istražiti ključne teme seksualnosti, rodnog identiteta i rodnog izražavanja.

Globalno obrazovanje pomaže razvijanju individualnih i kolektivnih odgovora na društvene, ekološke, političke, ekonomske i etičke izazove od zajedničkog interesa. Mobilizira posvećenost Ciljevima održivog razvoja (SDG-ovima), a posebno SDG 4.7: Obrazovanju za održivi razvoj i globalno građanstvo.

Tjedan globalnog obrazovanja godišnja je svjetska inicijativa za podizanje svijesti koja se odvija tijekom trećeg tjedna studenog. Poziv je da zajedno preispitamo naš svijet, koristeći globalno obrazovanje kao alat solidarnosti i promjene te pridonosimo održivijem, pravednijem i ravnotežnijem svijetu. Tijekom priprema i tijekom Tjedna dijele se rješenja za preispitivanje načina na koji živimo, trošimo, obrazujemo se i družimo.

Povodom ovog važnog događanja, a nastavno na upite koje smo dobili nakon radionice održane u rujnu, odlučile smo se ponoviti radionicu koja će se fokusirati na promicanje razumijevanja različitih aspekata seksualnosti, rodnog identiteta i rodnog izražavanja kao spektruma, umjesto binarnih kategorija. Kroz otvoreni dijalog i aktivnosti, potaknut ćemo dublje razmišljanje o vlastitim identitetima te razbijati predrasude i stereotipe često povezane s LGBTIQ+ zajednicom.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane, bez obzira na vaše godine, prethodno znanje, seksualnu orijentaciju ili rodni identitet. Imajte samo na umu ako ste već sudjelovali na našim radionicama o seksualnosti/rodnom identitetu/izražavanju, razgovor i obrada tema biti će vrlo slični prethodnim radionicama!

Radujemo se što ove godine Dugine obitelji sudjeluju u aktivnostima Tjedna globalnog obrazovanja i što ćemo zajedno podržati raznolikost i promovirati inkluzivnost. Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili ove važne teme i pridonijeli pozitivnim promjenama u društvu.

Za sudjelovanje na radionici OBAVEZNA je prijava – možete se prijaviti porukom u inbox na društvenim mrežama Duginih obitelji (Facebook ili Instagram) ili putem maila info.dugineobitelji@gmail.com

Ukoliko imate pitanja vezanih za radionicu, slobodno nam se javite – veselimo se vašem dolasku!


Globalni tjedan obrazovanja svjetska je kampanja koju provode Centar Sjever-Jug Vijeća Europe i Globalna obrazovna mreža u okviru iLEGEND III, zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe: su-financiranog od strane Europske unije i Vijeća Europe. Cilj mu je podići svijest o globalnom obrazovanju kao alatu za solidarnost i promjenu te pridonijeti održivijem, mirnijem i pravednijem svijetu.

Ova aktivnost organizirana u okviru Tjedna globalnog obrazovanja isključiva je odgovornost udruge Dugine obitelji i ne odražava nužno stavove Europske unije ili Vijeća Europe.