RTL.hr: “Svi u EU moraju priznavati kao obitelj dvije mame, dva tate. Direkt donosi: Jedno ministarstvo RH opet tjera po svom”

EU je rekla svoje. Ustavni sud je rekao svoje, čak je slao uputu sudovima i centrima za socijalnu skrb da istospolne parove ne smiju isključivati. A Vlada…

U svim državama članicama Europske Unije dvije mame i dva tate i njihova djeca moraju biti priznati kao obitelj. Povijesna je to odluka Europskog suda pravde, a sve zbog jedne Bugarke i jedne Britanke, koje su imale dijete iz Španjolske i muku mučile s papirima. 

Da u Hrvatskoj postoje djeca koja imaju dva tate ili dvije mame, to već svi znamo. Da je Ustavni sud prije dvije godine odlučio da gej parovi imaju pravo udomiti dijete, to isto svi znamo. Tada su, ocjenjujući zakon o udomiteljstvu, kazali da je diskriminacija u zakonu prešutjeti istospolne osobe.

Znamo i da je tada Ustavni sud dao uputu sudovima i centrima za socijalnu skrb da istospolne parove ne smiju isključivati. 

I evo nas, dvije godine kasnije, sve je opet po starom. Ministarstvo obitelji opet je u Sabor poslalo izmjene zakona, opet u njih nisu uključeni životni partneri. Opet su se gej obitelji pobune, opet su Ustavnom sudu poslali molbu da traže Ministarstvo da poštuje njihove odluke.

Daniel Martinović iz udruge Dugine obitelji:

“Zakon je jači od neke odluke ministarstva. Smatramo, kad bi u zakonu pisalo da životni partneri mogu biti udomitelji, ne bi bilo zabune, ne bi bilo nikakve pravne nesigurnosti kojoj su sad izloženi životni partneri u Republici Hrvatskoj.”

Izvor (fotografija i tekst): https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4159380/svi-u-eu-moraju-priznavati-kao-obitelj-dvije-mame-dvije-tate-direkt-donosi-jedno-ministarstvo-rh-opet-tjera-po-svom/