RTL.hr: “Udruga Vigilare najavila da će se žaliti Vrhovnom sudu zbog nepravomoćne presude po kojoj je kriva za diskriminaciju”

Vigilare smatra da su sloboda govora i sloboda vjeroispovijesti ovom presudom grubo povrijeđene i ugrožene

Udruga Vigilare najavila je da će se u obrani slobode govora i vjeroispovijesti žaliti Vrhovnom sudu, a nakon što je u petak objavljena nepravomoćna presuda da je kriva za diskriminaciju, poticanje na diskriminaciju i uznemiravanje LGBTIQ osoba i njihovih obitelji.

“Udruga Vigilare svakako će se žaliti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske nakon objave današnje presude Sandre Artuković Kunšt, sutkinje Županijskog suda u Zagrebu, u slučaju u kojem je tužitelj Udruga Dugine obitelji tužila Vigilare zbog navodne ‘diskriminacije’ te je na ovoj prvoj razini Udruga Dugine obitelji dobila slučaj”, priopćeno je iz udruge Vigilare.

Po “Duginoj obitelji”, sporna je bila javna peticija koju je Vigilare pokrenuo protiv Hrvatske radiotelevizije uoči prikazivanja neprikladnog homoseksualnog sadržaja u dječjoj emisiji (vidi peticiju https://fake-duga.vigilare.org/). Udruga Dugine obitelji, ističe u priopćenju Vigilare, protivile su se ovom izražaju slobode govora hrvatskih građana, dodaje se u priopćenju.

Vigilare smatra da su sloboda govora i sloboda vjeroispovijesti ovom presudom grubo povrijeđene i ugrožene, naročito za katoličke vjernike koji ne mogu i ne žele prihvatiti kao normalan ni jedan javni grijeh te, u skladu s vjerskom slobodom, imaju pravo nešto smatrati neprirodnim, nezdravim, nastranim ili fake (lažnim), bilo da se radi o sodomiji, pobačaju, brakolomstvu, bogopsovki ili nekom drugom (smrtnom) grijehu.

Svatko ima pravo živjeti po svom, ali kada netko počinje agresivno promicati nešto neprirodno na društvenoj razini, naročito u jednoj katoličkoj zemlji kao što je Hrvatska, mora biti spreman prihvatiti i utemeljene kritike i suprotstavljanje tim pokušajima mijenjanja stoljećima dokazane kršćanske društvene norme, poručila je udruga Vigilare.

Izvor (fotografija i tekst): https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3960140/udruga-vigilare-najavila-da-ce-se-zaliti-vrhovnom-sudu-zbog-nepravomocne-presude-po-kojoj-je-kriva-za-diskriminaciju/