Edukacija o radu s LGBT klijentima

📅 23.-24. 3. 2024. (subota i nedjelja)
⏰ 10-18h
📍 Šenoina 34, 3. kat (Dugine obitelji)

Kome je ova edukacija namijenjena?
Edukacija o savjetodavnom i terapijskom radu s LGBT klijentima namijenjena je stručnjacima i stručnjakinjama pomagačkih zanimanja koji se bave savjetodavnim ili psihoterapijskim radom.

Što ćemo učiti?
U manjoj grupi od maksimalno 15 osoba cilj nam je upoznati stručnjakinje sa specifičnostima rada s LGBT klijentima. Kroz dvodnevnu edukaciju pokrit ćemo osnovnu terminologiju roda, spola, seksualne i romantične orijentacije, identiteta i seksualnosti te odnosa između ovih pojmova. Ponudit ćemo empirijski istraživački okvir za ove teme u obliku pregleda istraživanja provedenih u Hrvatskoj s LGBT osobama kao sudionicima. Razgovarat ćemo o različitim temama koje se javljaju u radu s LGBT klijenticama (coming out, internalizirana homofobija), kao i specifičnostima pojedinih skupina: lezbijki, gejeva, biseksualnih i trans osoba. Uz navedeno, bavit ćemo se i ulogom osobnih vrijednosti, znanja i stavova stručnjaka u izgradnji odnosa i dinamici terapijskog procesa s LGBT klijentima.

Prijave i cijena edukacije
Cijena edukacije je 150 EUR, a prilikom prijave plaćate akontaciju u iznosu od 30 EUR čime rezervirate mjesto na edukaciji (preostalih 120 EUR možete platiti do 22.3.2024.). Prijaviti se možete preko LINKA ovdje.

Tu se nalaze i upute za uplatu akontacije te ostatka cijene edukacije. Molimo Vas pošaljite potvrdu uplate na e-mail: pmatea@gmail.com

O voditeljicama

Marina Štambuk diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima i doktorirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je 15 godina na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, na Hrvatskim studijima kao asistentica i poslijedoktorandica te na Agronomskom fakultetu kao docentica. Danas se bavi istraživačkim i savjetodavnim radom kroz vlastiti obrt. Usavršavala se na području metodike obrazovanja, statističkih obrada podataka te psihoterapije (edukacije iz transakcijske analize, bihevioralno-kognitivnih terapija, mindfulnessa, psihosocijalnog rada s LGBTIQ+ osobama i trenutno je apsolventica gestalt psihoterapije). Voli istraživati, postavljati pitanja i promovirati znanstvene spoznaje u svrhu stvaranja uključivog i tolerantnog društva. U znanstvenom radu najviše se bavila pravima LGBTIQ+ osoba kroz istraživanja coming out-a, iskustava mladih LGBTIQ+ osoba te motivacije za roditeljstvo i roditeljstva LGBTIQ+ osoba. U suradnji s udrugom Dugine obitelji vodila je grupe podrške „Moj prostor autanja“ i edukacije za djelatnike/ice centara za socijalnu skrb o duginim obiteljima.

Matea Popov diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima. Nakon studija stekla je šaroliko radno iskustvo, koje se proteže se od rada sa žrtvama seksualnog nasilja, preko rada s LGBTIQ osobama i njihovim obiteljima, do rada s osobama s različitim problemima u mentalnom zdravlju. Danas je diplomirana Gestalt psihoterapeutkinja, a svoje obrazovanje nastavlja brusiti dvije godine zaredom (2021-2023) u naprednoj izobrazbi za Gestalt psihoterapiju pri Gestalt Institutu u Los Angelesu (GATLA). Kroz različite udruge (Zagreb Pride, Dugine obitelji) Matea se bavi LGBT aktivizmom od 2010. godine te godinama provodi različite programe psihološke i psihosocijalne podrške za LGBT osobe. U svakodnevnom radu bavi se psihoterapijom te psihološkim savjetovanjem. Često provodi i kreira edukacije na različite teme. Većinu slobodnog vremena provodi u različitim sportskim aktivnostima, a posebno uživa u onima koje su na otvorenom.